Årets kunstner 2008: Mie Eje

mie_eje_portraet09Mie Eje er autodidakt billedkunstner og har malet hele sit liv.

Man kan ikke hævde, at Mie Eje var uvidende om de krav, der stilles til en kunstner. Ikke blot var mormoderen en anerkendt maler – også begge forældre er billedkunstnere. Hendes amerikanske far underviser i USA på en pendant til Kunstakademiet. Moderen – Grete Villemoes – er kendt for sine akvareller af Nordsjællands lyksaligheder. Billedkunstneren Mie Ejes liv er fyldt med stærke farver. Oliemalerier med buttede flodheste, farvestrålende papegøjer, sorthvide tapirer og spættede leoparder, der dovner i et træ midt i junglen, hænger i alle størrelser på væggene i hendes stråtækte hus i Skuldelev.

Mies mange rejser verden over har givet hende mange fantastiske indtryk og oplevelser. Når hun maler, dukker der alle mulige billeder op bag nethinden fra hendes naturoplevelser – hun maler sin egen verden, så smuk som hun synes den er. Årsagen til at hun maler jungler og urskove i en uendelighed, er fordi Mie Eje er bange for, at det en dag ikke er der mere.

mie eje årets kunstner 2008

På Pædagogisk Center var der udstillet et udsnit af hendes mange kunsttryk og i anledning af kåringen som årets kunstner, var vi heldige at låne et af hendes store oliemalerier “Elephant Tango”, der var udstillet resten af året. Eleverne fik et oplæg om kunstneren Mie Eje og hendes eksotiske junglebilleder. Desuden forærede Mie Eje alle klasser kunsttryk til at hænge op i klasserne.

Se skovene, junglerne, dyrene og blomsterne på Mie Ejes hjemmeside www.mieeje.dk