Årets Kunstner 2015: Camilla Hübbe

camilla hübbe

Camilla blev født i København i 1963 og voksede blandt andet op i bydelen Østerbro. Efter studentereksamen startede Camilla Hübbe på studiet dramaturgi i Århus, og da hun var færdig med sin uddannelse arbejdede hun de næste 15 år på diverse teatre, blandt andet Det Kongelige Teater, med især opsætninger af klassikere. Hun kastede sig herefter over tv-mediet som manuskriptkonsulent i Danmarks Radio. Camilla Hübbe er en af hovedforfatterne bag den succesfulde tv-serie ”Nynne”, som blev sendt på TV3 i 2006.

I 2007 fik Camilla Hübbe sin debut som skønlitterær børnebogsforfatter. Hun fremhæver selv, at det gode ved at være forfatter er, at alt kan lade sig gøre i det fiktive univers: ”Som forfatter kan alt lade sig gøre, man kan bestige Mount Everest, være helt, bangebuks, verdensborger”, forklarer Camilla Hübbe (forfatterweb).

“For mig er det at skrive børnebøger at lytte til børn og give dem lyst til at lytte til mig”.

Camilla Hübbe var en af manuskriptforfatterne på julekalenderen ”Tvillingerne og julemanden”, som blev vist på TV2 i december 2013.

Bibliografi

Camilla Hübbe har skrevet følgende skønlitterære bøger, som du kan låne på Læringscenteret:

• Cirkus Saragossa. Politikens Forlag, 2007
  • Flamenco. Politikens Forlag, 2008
  • SOS Gilleleje. Politikens Forlag, 2009
  • Bye bye Elvis. Politikens Forlag, 2009
  • Rigets sikkerhed. Politikens Forlag, 2010
  • Tavs. Høst & Søn, 2012
  • Louis Armstærk. Høst, 2015

I november måned har Læringscenteret en udstilling om bogen TAVS. Der er også planer om at Camilla Hübbe kommer forbi skolen til glæde for de mange læseglade elever på Utterslev Skole.