Årets kunstner 2014: Stine Spedsbjerg

stine spedsbjergStine Spedsbjerg, født 1980, har en baggrund som journalist og tekstforfatter i reklamebranchen, og arbejder i dag freelance med tekst og tegning. Stine er især kendt for sin blog – StineStregen.dk, der i 2010 vandt komiks.dk-prisen for bedste danske net-tegneserie. Her har hun siden 2008 næsten dagligt fortalt om sit liv. Hverdagsfortællingerne med undertitlen ’illustreret navlebeskuelse’ handler om hendes egne oplevelser med parforhold, fødselsdagsgaver, fester, veninder, kager, kroppens anatomi og andre helt almindelige ting. Stine fik i 2013 mulighed for at være sommerferieafløser på Politikens populære tegneseriestribe Helt Normalt. Efterfølgende har hun fået sin egen stribe samme sted. Stine blev i 2014 valgt til formand for Dansk Tegneserieråd.

KampdagStadigpmsVaskemaskine

Læs mere om Stine Spedsbjerg:

DR Kunstklubben | Stine bliver klogere på Helt Normalt | TV2 Østjylland – Kulturkampen | Stine Spedsbjerg på Twitter

Workshop på Pædagogisk Center:

Fredag den 2. maj fik Pædagogisk Center besøg af Stine Spedsbjerg. Hun live-tegnede, mens vi afholdt tegneserieworkshop. Stine fortalte, at hun har valgt motiverne, fordi de fortæller noget om hende selv. Hun blev drillet som barn, men klarede sig gennem dagene i skolen ved at drømme sig ind i sin fantasifulde verden – en verden fyldt med mærkelige dyr. Værket som Stine tegnede hedder “Det bliver bedre”, som en lille trøst til alle os, der nogle gange har brug for at drømme os ind i en fantasifuld verden. Værket kan ses herunder mens elevernes produkter kan ses her.

Stinestregen03

Stinestregen01

Stinestregen05

Stinestregen08