Kim anmelder: “KRYBET FRA DYBET”

I maj fik vi nye bøger fra serien Gåsehud Horrorland, jeg har nu læst bogen “Krybet fra dybet”, og er skræmt fra vid og sans!

Bogen handler om Billy og hans søster Sheena der tager på tur med deres onkel på Det Caribiske Hav. Billy og Sheenas onkel George Deep, eller bare onkel D, som Billy kalder ham, påstår at nede på bunden af havet ligger et sunket piratskib, hvor legenden fortæller at piraterne vogter den 200 år gamle sørøverskat i bunden af skibet.

De sejler ud på Dr. D’s skib Cassandra for at finde skatten, og dykker ned i en ubåd onklen selv har bygget, den er nærmest ikke meget større end en konservesdåse.

Havet bliver mørkere og mørkere jo længere de kommer ned mod havets bund, og stemningen i ubåden er en smule anspændt. Billy har en meget livlig fantasi, han kan få en alge til at ligne en ål, og krabber til at ligner store havmonstre, pludselig ser han ud af ubådens ene koøje store sorte koralrev der ligner uhyggelige spøgelser, der langsomt nærmer sig dem, men heldigvis er det bare noget han bilder sig selv ind.

Jo dybere de kommer ned, jo dårligere bliver sigtbarheden, og der nærmer sig et mørke der er sortere end sort, pludselig går ubåden i stå, intet virker, og det er som om de bliver suget ind i det uhyggelige mørke af en voldsom kraft, mørket slipper ind i ubåden, lysene i kontrolpanelerne forsvinder, alt er sort.

Panikken spreder sig, Billy stivner, og Sheena, der ellers er så kæk, klamre sig bange til Billy. Ubåden begynder at hvirvle rundt, de aner ikke hvad der sker, eller hvad de skal gøre. Pludselig som et lyn fra en klar himmel er der ro, ubåden står stille og lyset vender langsomt tilbage, Billy og Sheena er lamslåede, og onkel D er væk…

Hvad der så sker, må du selv læse dig til!

Jeg var i hvert fald underholdt hele bogen igennem, hårene rejser sig i de ubehagelige situationer og man mærker virkelig klaustrofobien der breder sig i den lille ubåd.

Bogen er velskrevet og letlæselig, det ene kapitel tager det næste, så er du til gys og gru, ligesom jeg er, er det bare med at komme i gang!

Læs den før din nabo!!!